Private leaseklant ziet belang in van keurmerk

Bij de keuze van een private lease aanbieder kiest 39% van de Nederlanders voor een aanbieder die werkt met de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease. Van diegenen die al interesse hebben in private lease, is het zelfs 54%, blijkt uit GfK-onderzoek.

Private leaseklant ziet belang in van keurmerk

Ondanks dat het Keurmerk Private Lease pas sinds februari 2016 bestaat, is 19% van het algemeen publiek al bekend met het keurmerk. Van de geïnteresseerden is het zelfs 47%, blijkt uit een online panel dat GfK onder 1.031 respondenten heeft uitgevoerd.

Het merendeel van alle onderzochte groepen zal kijken naar een keurmerk bij het kiezen van een aanbieder, en dit is zelfs voor meer dan 40% doorslaggevend. Dit laat zien dat voor een relatief nieuw product als private lease de consument behoefte heeft aan zekerheid en een private leasecontract liever afsluit met het Keurmerk Private Lease.

Begin dit jaar kwam het Keurmerk Private Lease op de markt, nadat eerder ook de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) met het ‘Private Lease OK’ keurmerk kwam met een rits van normen opgesteld door VZR in samenwerking met Lease Consult.

Private leaseklant ziet belang in van keurmerk - Automobielmanagement.nl

Private leaseklant ziet belang in van keurmerk

Bij de keuze van een private lease aanbieder kiest 39% van de Nederlanders voor een aanbieder die werkt met de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease. Van diegenen die al interesse hebben in private lease, is het zelfs 54%, blijkt uit GfK-onderzoek.

Private leaseklant ziet belang in van keurmerk

Ondanks dat het Keurmerk Private Lease pas sinds februari 2016 bestaat, is 19% van het algemeen publiek al bekend met het keurmerk. Van de geïnteresseerden is het zelfs 47%, blijkt uit een online panel dat GfK onder 1.031 respondenten heeft uitgevoerd.

Het merendeel van alle onderzochte groepen zal kijken naar een keurmerk bij het kiezen van een aanbieder, en dit is zelfs voor meer dan 40% doorslaggevend. Dit laat zien dat voor een relatief nieuw product als private lease de consument behoefte heeft aan zekerheid en een private leasecontract liever afsluit met het Keurmerk Private Lease.

Begin dit jaar kwam het Keurmerk Private Lease op de markt, nadat eerder ook de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) met het ‘Private Lease OK’ keurmerk kwam met een rits van normen opgesteld door VZR in samenwerking met Lease Consult.