In totaal komt het ANWB-aanbod op 27 modellen. Nieuw zijn onder andere de smart forfour, de Opel Astra en de Renault Clio.

Een jaar geleden begon de samenwerking van LeasePlan met de ANWB. De markt is sindsdien verdubbeld. Waarbij het Keurmerk Private Lease heeft geholpen, zegt Martijn Versteegen, marketing directeur bij LeasePlan. Uit recent onderzoek van GfK blijkt dat meer dan 40% van de ondervraagden kiest voor een aanbieder met dit keurmerk. "Dit laat zien dat de consument bij een relatief nieuw product als private lease behoefte heeft aan zekerheid en duidelijkheid, zonder onverwachte kosten".

Naast meer modellen, zijn de private leaseauto’s bij de ANWB ook in meer verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Versteegen: "Zo bieden we nu ook hybride-modellen aan, auto’s met automaat en zelfs een cabriolet. Er is nu echt voor ieder wat wils."