WagenPlan komt als beste uit de verkiezing in de categorie middelgrote en kleine leasemaatschappijen.

Op 6 december zijn de resultaten bekend gemaakt van de Berijdersverkiezing Beste Leasemaatschappij 2016/2017 tijdens het VZR Lease Event 2016. De eerste prijs voor de Beste Leasemaatschappij 2016/2017 in de categorie grote leasemaatschappijen is overhandigd aan Alphabet. De tweede plaats is ingenomen door Business Lease. ALD Automotive is dit jaar op een derde plaats geëindigd.

In de categorie middelgroot/klein is WagenPlan weer als winnaar uit de bus gekomen. Van Mossel Leasing is in dezelfde categorie tweede geworden en DirectLease, net als vorig jaar, derde.

Leasemaatschappijen scoren een 8,3 gemiddeld
"Dit is de zesde editie van ons onderzoek. Wij zien positieve ontwikkelingen door de jaren heen. De NPS is ook dit jaar weer gestegen. Wij hebben vastgesteld dat de leasebranche een NPS heeft van 33. Daarnaast zien we dat het gemiddelde rapportcijfer gestabiliseerd is, op een stabiel hoog niveau van een 8,3. Dit zijn goede resultaten van de leasemaatschappijen, onze berijders zijn over het algemeen tevreden." Aldus Voorzitter Jan van Delft.

Onderzoek geeft schat aan informatie
Dit jaar hebben ruim 5.000 leaserijders de vragenlijst ingevuld. De resultaten zijn verzameld door het onderzoeksbureau Tevreden.nl, dat is gespecialiseerd in tevredenheidsmetingen. De tevredenheid is in kaart gebracht aan de hand van verschillende onderdelen: Communicatie en informatie, Contractuele aspecten, Onderhoud en Schade en pech. Tevens is de Net Promoter Score wederom als Key Performance Indicator meegenomen. Nieuw dit jaar is het onderdeel Wagenparkbeheerders. In het uitgebreide TOL-rapport (Tevredenheid Over Leasemaatschappijen) geven zij hun mening over de verschillende leasemaatschappijen. Dit rapport is bij VZR opvraagbaar en geeft een schat aan informatie.
Foto’s van de uitreiking vindt u in de fotogalerij.

Bijlage: Samenvatting TOL-rapport (Tevredenheid Over Leasemaatschappijen)
 

 VZR Tol Rapport 2016 – Beknopte Versie.