Dit blijkt en meer uit cijfers van VWE, bewerkt door onafhankelijk kennisbureau Aumacon.
Dat de leaseregistraties nu stijgen is geen verrassing. Leaserijders hebben – door de registratie van met name onzuinige auto’s uit te stellen naar januari -voor het laatst kunnen anticiperen op de fiscale bijtellingsregels. Vanaf 2017 geldt alleen nog een uitzondering (4 procent bijtelling) voor volelektrische auto’s.

In 2016 werden nog 114.673 nieuwe leaseauto’s op naam van leasebedrijven afgezet. Voor dit jaar wordt een gelijkwaardig eindresultaat verwacht. Naar verwachting zullen vooral in het vierde kwartaal de leaseregistraties – als vanouds – weer fors gaan inzakken.

Marktleider Volkswagen kan niet volop profiteren van de huidige marktgroei en ziet haar marktaandeel in januari in het leasesegment dalen naar 21,9 procent. Het merk pakt niettemin het hele podium voor de populairste modellen, met de Up! op één. De daarop volgende zes merken pakken allemaal een grotere deel van de markt. De kroon wordt daarbij gespannen door Volvo dat de afzet zag verdrievoudigen.

       
 

Populairste
leasemodellen 


 

 


 

  
Maand januari1VolkswagenUp!6972VolkswagenPolo6533VolkswagenTiguan5494OpelAstra sports tourer3745VolkswagenGolf3526OpelKarl3217VolkswagenGolf variant2808SkodaOctavia combi2769Fiat50025110KiaSportage227


       U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding