Het een en ander blijkt uit de jongste berekeningen van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA). Dat stelt dat 2016 voor de autolease-sector een uitstekend jaar was. En ook de komende jaren ziet men hoopvol in. "Autoleasemaatschappijen zullen een belangrijke partij zijn en blijven om zorgeloze mobiliteit aan zowel het bedrijfsleven als de consument aan te bieden", aldus VNA-directeur Renate Hemerik.
De toename van de 43.000 contracten in 2016 wordt dus voor een groot deel (65%) veroorzaakt door de toename van het aantal private leaseauto’s, maar ook zakelijk blijft het aantal leaseauto’s toenemen (35%). Nederland telde per eind 2016 naar schatting 64.000 privé geleaste personenauto’s, 28.000 meer dan per eind 2015. Dat is een groei van 78 procent. Hemerik: "De invloed van de toenemende populariteit van private lease is duidelijk te merken. Private lease is daarmee duidelijk here-to-stay. Dat is niet alleen te zien aan de enorme groei in aantallen, maar ook aan het aantal VNA-leden wat kiest om private lease als product aan te bieden. Dit aantal ligt ruim boven de 80%."
Het geschat gezamenlijk marktaandeel van de bij de VNA aangesloten leasemaatschappijen komt uit op 90%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding