Zakelijk rijden is in de loop der jaren steeds complexer geworden, stelt de VZR. Onder andere door de vele veranderingen in wet- en regelgeving, zoals de bijtelling en de autoregelingen. Maar ook door de diversiteit aan mogelijkheden: een zakelijke auto kopen of leasen, wel of niet bijtellen, zakelijk rijden in een privéauto tegen een kilometervergoeding of met een mobiliteitsbudget, de privéauto zelf kopen of via private lease.

Naast het bieden van directe hulp en informatie aan de leden behartigt VZR ook de belangen van de zakelijke rijders in Nederland. Onder andere door artikelen en white papers te publiceren. Ook heeft VZR verschillende keurmerken geïntroduceerd die de leden en belangstellenden houvast bieden, bijvoorbeeld voor private lease en autoregelingen. VZR is aangesloten bij diverse platforms, zoals de Mobiliteitsalliantie, waarmee zij zich nadrukkelijker in de publieke en politieke arena’s beweegt.

Van Delft verklaart de groei deels door de ontwikkeling van de zakelijke rijder richting zakelijke mobiliteitsgebruiker. "Hier bedoelen we niet alleen autogebruikers mee, maar werknemers die afhankelijk van hun agenda een vervoersmiddel kiezen – de multimodale werknemers. Deze medewerkers rekent VZR expliciet tot haar doelgroep."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding