Terwijl het overall prijsniveau in de leasemarkt dus onder druk staat, is de prijsontwikkeling van de allerkleinste (A-segment) auto’s aan het stabiliseren. Vergeleken met het eerste kwartaal daalden de tarieven van de kleinste auto’s in het tweede kwartaal slechts met 0,1 procent. Ook de tarieven in het B- en C-segment bleven op of iets onder de mutatie van de marktindex. Uitschieters zijn de prijzen in het D-segment (met 1,3% de sterkste daling) en E-segment (0,4 procent stijging).

Sinds ijkjaar 2010 (waarin alle leaseindices op 100 punten zijn gesteld) zijn de leaseprijzen van de verschillende modelsegmenten stevig uiteen gaan lopen. Zo staat het A-segment in Q2-2017 inmiddels op een index van 123,1 punten, en staat het naastgelegen B-segment nu op 108,5 punten. Opmerkelijk is dat het E-segment in diezelfde tijd gedaald en in Q2-2017 nog slechts op 95,9 punten staat. De prijsindices van de overige segmenten bereikten in diezelfde tijd waarden tussen 99 en 105 punten.
Meer cijfers op www.carmonitor.nl