Populariteit ‘youngtimer’ als leaseauto neemt toe

Steeds meer zakelijke rijders leasen een ‘youngtimer’ in plaats van een nieuwe auto. Over deze auto’s van minimaal vijftien jaar oud hoeft alleen over de dagwaarde bijtelling te worden betaald, terwijl over jongere auto’s de bijtelling over de nieuwwaarde wordt berekend.

Dat meldt het AD vandaag in een artikel op haar website. Uit cijfers van de Bovag blijkt dat er in 2014 nog 19.254 leaseauto’s stonden geregistreerd van vijftien jaar en ouder, nu staan er al 28.403 youngtimers als leaseauto in de boeken. Dat is een toename van bijna 48 procent.

Bovag schat dat het werkelijk aantal nog vele malen hoger ligt. Zzp’ers kunnen ook een youngtimer als zakelijke auto in de boeken zetten, maar deze auto’s worden niet als zodanig geregistreerd. Volgens de belangenorganisatie gaat het dan nog eens om zo’n 20.000 auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Populariteit ‘youngtimer’ als leaseauto neemt toe - Automobielmanagement.nl

Populariteit ‘youngtimer’ als leaseauto neemt toe

Steeds meer zakelijke rijders leasen een ‘youngtimer’ in plaats van een nieuwe auto. Over deze auto’s van minimaal vijftien jaar oud hoeft alleen over de dagwaarde bijtelling te worden betaald, terwijl over jongere auto’s de bijtelling over de nieuwwaarde wordt berekend.

Dat meldt het AD vandaag in een artikel op haar website. Uit cijfers van de Bovag blijkt dat er in 2014 nog 19.254 leaseauto’s stonden geregistreerd van vijftien jaar en ouder, nu staan er al 28.403 youngtimers als leaseauto in de boeken. Dat is een toename van bijna 48 procent.

Bovag schat dat het werkelijk aantal nog vele malen hoger ligt. Zzp’ers kunnen ook een youngtimer als zakelijke auto in de boeken zetten, maar deze auto’s worden niet als zodanig geregistreerd. Volgens de belangenorganisatie gaat het dan nog eens om zo’n 20.000 auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding