ALD, Friesland Lease, Athlon en Alphabet in de prijzen bij leaseverkiezing

ALD Automotive is de beste (grote) leasemaatschappij volgens leaserijders, Friesland Lease is de beste in de categorie middelgroot/klein. Ook fleetmanagers en private leaserijder hebben hun voorkeuren uitgesproken: goud was er voor respectievelijk Athlon en Alphabet. Het een en ander werd zojuist bekend gemaakt op het VZR Lease Event.

ALD, Friesland Lease, Athlon en Alphabet in de prijzen bij leaseverkiezing

Het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek (TOL onderzoek 2017, onder aan dit artikel downloadable) heeft dit jaar meer winnaars opgebracht omdat er ook in de categorieën Wagenparkbeheerders en Private Lease een top drie is samengesteld. Het onderzoek, uitgevoerd door het onderzoeksbureau Tevreden.nl in opdracht van VZR, werd voor de zevende keer uitgevoerd. Dit jaar met een verscherpte opzet en dus met twee nieuwe categorieën. Meer dan 8.000 respondenten gaven hun mening over tientallen leasemaatschappijen. De leasemaatschappij krijgt gemiddeld een rapportcijfer van 8,1 en heeft een NPS van 31.

De eerste prijs voor de Beste Leasemaatschappij 2017/2018 in de categorie grote leasemaatschappijen is overhandigd aan ALD Automotive. Zij mogen zich dit jaar beste leasemaatschappij van Nederland noemen. De tweede plaats wordt ingenomen door Alphabet en Arval is op de derde plaats geëindigd. In de categorie middelgroot/klein is Friesland Lease als winnaar uit de bus gekomen. WagenPlan is tweede geworden en Wittebrug Lease derde.

De wagenparkbeheerders zijn het meest tevreden over Athlon. WagenPlan is tweede geworden in deze categorie en Alphabet derde. De groeimarkt private lease is ook gewaardeerd. Bijna 2.000 Private Lease rijders hebben aan het onderzoek deelgenomen. Alphabet komt als beste uit de bus in deze nieuwe categorie. ALD Automotive is nummer twee geworden en IKRIJ.NL is als derde geëindigd. VZR-Voorzitter Jan van Delft: "Wij zien positieve ontwikkelingen door de jaren heen. Zowel in de ontwikkeling van dit inmiddels befaamde onderzoek als in de manier waarop leasemaatschappijen continu bezig zijn hun klanttevredenheid en NPS te verhogen. Wij zijn zeer benieuwd naar de ontwikkelingen van de komende jaren, met name op het onderdeel private lease. Het is zaak daar naast de mooie salesaantallen ook de tevredenheid op een hoog peil te houden. Tot nu toe lukt dit prima. Wij zijn zeer tevreden over de resultaten van het onderzoek en met de tevredenheid van de verschillende soorten berijders."

 VZR – TOL Rapport (beknopte versie).

 

ALD, Friesland Lease, Athlon en Alphabet in de prijzen bij leaseverkiezing - Automobielmanagement.nl

ALD, Friesland Lease, Athlon en Alphabet in de prijzen bij leaseverkiezing

ALD Automotive is de beste (grote) leasemaatschappij volgens leaserijders, Friesland Lease is de beste in de categorie middelgroot/klein. Ook fleetmanagers en private leaserijder hebben hun voorkeuren uitgesproken: goud was er voor respectievelijk Athlon en Alphabet. Het een en ander werd zojuist bekend gemaakt op het VZR Lease Event.

ALD, Friesland Lease, Athlon en Alphabet in de prijzen bij leaseverkiezing

Het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek (TOL onderzoek 2017, onder aan dit artikel downloadable) heeft dit jaar meer winnaars opgebracht omdat er ook in de categorieën Wagenparkbeheerders en Private Lease een top drie is samengesteld. Het onderzoek, uitgevoerd door het onderzoeksbureau Tevreden.nl in opdracht van VZR, werd voor de zevende keer uitgevoerd. Dit jaar met een verscherpte opzet en dus met twee nieuwe categorieën. Meer dan 8.000 respondenten gaven hun mening over tientallen leasemaatschappijen. De leasemaatschappij krijgt gemiddeld een rapportcijfer van 8,1 en heeft een NPS van 31.

De eerste prijs voor de Beste Leasemaatschappij 2017/2018 in de categorie grote leasemaatschappijen is overhandigd aan ALD Automotive. Zij mogen zich dit jaar beste leasemaatschappij van Nederland noemen. De tweede plaats wordt ingenomen door Alphabet en Arval is op de derde plaats geëindigd. In de categorie middelgroot/klein is Friesland Lease als winnaar uit de bus gekomen. WagenPlan is tweede geworden en Wittebrug Lease derde.

De wagenparkbeheerders zijn het meest tevreden over Athlon. WagenPlan is tweede geworden in deze categorie en Alphabet derde. De groeimarkt private lease is ook gewaardeerd. Bijna 2.000 Private Lease rijders hebben aan het onderzoek deelgenomen. Alphabet komt als beste uit de bus in deze nieuwe categorie. ALD Automotive is nummer twee geworden en IKRIJ.NL is als derde geëindigd. VZR-Voorzitter Jan van Delft: "Wij zien positieve ontwikkelingen door de jaren heen. Zowel in de ontwikkeling van dit inmiddels befaamde onderzoek als in de manier waarop leasemaatschappijen continu bezig zijn hun klanttevredenheid en NPS te verhogen. Wij zijn zeer benieuwd naar de ontwikkelingen van de komende jaren, met name op het onderdeel private lease. Het is zaak daar naast de mooie salesaantallen ook de tevredenheid op een hoog peil te houden. Tot nu toe lukt dit prima. Wij zijn zeer tevreden over de resultaten van het onderzoek en met de tevredenheid van de verschillende soorten berijders."

 VZR – TOL Rapport (beknopte versie).