Leasebedrijven geven daarmee nu toch aan gevoelig te zijn voor een vroegtijdige registratiestop om hun klaarstaande auto’s van een vers (2018-)kenteken te voorzien. Dit en meer blijkt uit cijfers van VWE, bewerkt door onafhankelijk kennisbureau Aumacon.

In 2017 zijn daarmee in totaal 129.464 nieuwe leaseauto’s op naam van leasebedrijven geregistreerd. In 2016 waren dat 114.919 stuks; de markttoename komt uit op 12,7 procent.

Marktleider Volkswagen – dat zowel in december als ober het gehele jaar gezien met de Up! het meest populaire model in huis had – noteert in 2017 een marktaandeel van 15,2 procent; in het voorafgaande jaar was dat nog 16,7 procent. Naaste concurrent Renault maakt dit jaar een stevige sprong voorwaarts in de zakelijke markt; het merk voegt ruim drie procentpunten toe aan haar marktaandeel en komt uit op 11,6 procent. Opel staat stabiel op plek drie met een vrijwel ongewijzigd marktaandeel rond 9 procent.

Lease