CEO Tex Gunning van LeasePlan zal die oproep doen tijdens het jaarlijkse World Economic Forum in Davos. Daar zijn altijd de CEO’s van alle grote bedrijven in de wereld alsmede leiders van het politieke toneel aanwezig. Volgens Gunning biedt overstappen op elektrische auto’s de ondernemingen een uitgelezen kans om werk te maken van hun klimaatdoelstellingen, meldt het Financieel Dagblad.

In Davos zijn volgens LeasePlan 1.808 bedrijven en instellingen aanwezig die samen goed zijn voor 813.000 auto’s. "Alleen al de in Davos aanwezige bedrijven kunnen die reductie bereiken door te kiezen voor een wagenpark met zeer lage emissies", schrijft Gunning. Hij wijst er op dat in de EU het wegverkeer verantwoordelijk is voor 20% van de CO?-uitstoot. En de helft van de voertuigen op de weg staat op naam van het bedrijfsleven. "Als bedrijven collectief de stap zetten, maakt dat dus een groot verschil.”

LeasePlan heeft eerder aangekondigd zelf met negen andere multinationals over te stappen op elektrisch rijden en/of elektrische infrastructuur voor deze auto’s aan te leggen. Naast LeasePlan gaat het om HP, Deutsche Post, Heathrow Airport, Ikea, Unilever, het Chinese internetbedrijf Baidu, Metro, Vattenfall en het Amerikaanse energiebedrijf PG&E.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding