Van de grote leasemaatschappijen kwamen eerder LeasePlan, Arval en ALD Automotive met goede jaarcijfers. Recentelijk werden ook de (voorlopige) jaarcijfers van branchevereniging VNA bekend gemaakt, de totale VNA-vloot steeg met negen procent.

Terwijl de markt voor plug-ins en volledig elektrische auto’s vorig jaar steeg met 36 procent, steeg die bij Alphabet met 51 procent. Vorig jaar zette de leasemaatschappij 11.000 (PH)EV’s op de weg. Dat betekent een marktaandeel van 5,2 procent in de twaalf landen waar Alphabet actief is. Daarmee is de leasemaatschappij naar eigen zeggen marktleider in elektrische mobiliteit.

Volgens CEO Norbert van den Eijnden nemen de veranderingen en uitdagingen op het gebied van mobiliteit voor zijn klanten toe. "Gezamenlijk willen we die lange termijnuitdagingen aangaan."
Naast de groei in het park meldt de leasemaatschappij ook een groei in het portfolio van zakelijke klanten. Dat nam vorig jaar toe met 10 procent. Alphabet bedient nu internationaal zo’n 86.000 bedrijven.

Bron: Trends in Autoleasing