Dit blijkt en meer uit cijfers van VWE/CARmonitor, bewerkt door onafhankelijk kennisbureau Aumacon.
Na twee maanden staat het aantal nieuwe leaseauto’s dit jaar op 42.676 stuks; een toename van 39,3 procent ten opzichte van vorig jaar toen er in de eerste twee maanden nog slechts 30.629 leaseauto’s uit de showrooms rolden. Marktleider Volkswagen blijft dit jaar iets achter op de marktgroei, het merk noteert een verkoopstijging in het leasesegment van 36,4 procent. De nummer twee Opel loopt met een verkooptoename van 26,6 procent meer achterstand op. De daaropvolgende merken in het verkooprijtje – Renault, Skoda, Peugeot en Kia – zien hun cijfers met hogere percentages klimmen dan de markt. Vooral Kia valt daarbij op, het merk heeft haar positie in de leasemarkt dit jaar royaal verdubbeld. Voor een belangrijk deel komt dit op het conto van de Kia Picanto. In februari is de Picanto zelfs de meest populaire leaseauto van Nederland, met dank aan particulieren die in deze auto de ideale private leaseauto zien.

In de top-20 staat maar twee merken die dit jaar minder leaseauto’s afzetten. Citroën (-2,0%) heeft op dit moment geen adequaat leasemodel in huis, Fiat (-49,6%) is zelfs in private lease veel minder actief dan voorheen en lijkt bezig aan een aftocht uit de leasemarkt. 
       
 

Populairste leasemodellen 


 

 


 

  maand februari1KiaPicanto6042VolkswagenPolo4783ToyotaAygo4534SkodaOctavia combi4435OpelKarl3886FordFiesta3617HyundaiI103448NissanQashqai3409RenaultMegane estate33910OpelAstra sports tourer319


 

 


Bron: VWE/CARmonitor; bewerking:
AUMACON


              


 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding