Mercedes biedt abonnement op haar auto’s

Mercedes-Benz gaat ook in Duitsland een proef nemen met een abonnement met een vast maandelijks bedrag – een ‘flat rate’ – waarbij de abonnee kan kiezen uit een groot aantal modellen.

Bij dit ‘Mercedes Me Flexperience’ mag men per jaar twaalf verschillende auto’s uit vier segmenten in het Mercedes-gamma, de A-, C-, E-, en S-klasse, gaan rijden. Moederbedrijf Daimler heeft nog niet laten weten hoe duur zo’n abonnement dan zou worden. Wel is bekend dat naast alle kosten ook maximaal 36.000 kilometer per jaar in de prijs is inbegrepen.

Mercedes-Benz gaat binnenkort een pilot draaien bij de twee grootste dealers in Duitsland, Beresa in Münster en Lueg in Bochum en Essen. Andere autofabrikanten waaronder Porsche en General Motors met Cadillac nemen in de VS al proeven met een dergelijke vorm van autoverhuren. Mercedes-Benz en BMW hebben al eerder aangekondigd dat daar ook te willen gaan doen maar dat nog niet in de praktijk gebracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mercedes biedt abonnement op haar auto’s - Automobielmanagement.nl

Mercedes biedt abonnement op haar auto’s

Mercedes-Benz gaat ook in Duitsland een proef nemen met een abonnement met een vast maandelijks bedrag – een ‘flat rate’ – waarbij de abonnee kan kiezen uit een groot aantal modellen.

Bij dit ‘Mercedes Me Flexperience’ mag men per jaar twaalf verschillende auto’s uit vier segmenten in het Mercedes-gamma, de A-, C-, E-, en S-klasse, gaan rijden. Moederbedrijf Daimler heeft nog niet laten weten hoe duur zo’n abonnement dan zou worden. Wel is bekend dat naast alle kosten ook maximaal 36.000 kilometer per jaar in de prijs is inbegrepen.

Mercedes-Benz gaat binnenkort een pilot draaien bij de twee grootste dealers in Duitsland, Beresa in Münster en Lueg in Bochum en Essen. Andere autofabrikanten waaronder Porsche en General Motors met Cadillac nemen in de VS al proeven met een dergelijke vorm van autoverhuren. Mercedes-Benz en BMW hebben al eerder aangekondigd dat daar ook te willen gaan doen maar dat nog niet in de praktijk gebracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding