‘’Ik heb gezegd dat we voor de zomer naar de beurs zouden kunnen, maar dat gaat niet gebeuren. We mikken op na de zomer, dan zijn we meer klaar met het strategische verhaal. Maar uiteindelijk beslist onze aandeelhouder over de timing,” zegt topman Tex Gunning in een toelichting tegenover Het Financieele Dagblad.

LeasePlan werd nog maar twee jaar geleden gekocht door een consortium met daarin onder andere pensioenuitvoerder PGGM, private-equityfonds TDR Capital en zakenbank Goldman Sachs. De groep telde daar toen 3,7 miljard euro voor neer maar hoopt met de beursgang aanzienlijk meer op te strijken.

Dinsdag kondigde Varo Energy, eigenaar van de Argos benzinestations, ook al aan dat het de voorgenomen beursgang voorlopig helemaal heeft afgeblazen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding