ALD Automotive treedt voor veel merken op als captive. Zo verzorgt het onder andere de leaseactiviteiten van de dealers van Jaguar Land Rover, Volvo, Kia, Ford, Opel, Renault en Nissan. Volgens Geraldine Brouwers, Managing Director van Mazda Motor Nederland, biedt ALD pasklare oplossingen voor de Mazda-dealers. "Tijdens onze voorbesprekingen zijn wij tot de ontdekking gekomen dat onze ondernemingen over vergelijkbare kernwaarden beschikken en zagen we veel overeenkomsten in zowel cultuur als in ambities. We gaan er dan ook van uit dat onze samenwerking zeer succesvol zal zijn".

Volgens Jeroen Kruisweg, algemeen directeur ALD Automotive Nederland, zullen zowel de zakelijke als particuliere klant profiteren van de nieuwe samenwerking. "Waarbij we onze innovaties en leasekennis combineren met het sterke dealernetwerk van Mazda."

Met ruim 1,5 miljoen voertuigen en 6.300 werknemers in 43 landen behoort ALD Automotive tot de top drie van grootste autoleasemaatschappijen wereldwijd. In 2016 en 2017 is ALD Automotive gekroond tot beste leasemaatschappij van Nederland.