LeasePlan en ALD Automotive partners Low Car Diet

LeasePlan Nederland en ALD Automotive stellen tijdens de Low Car Diet van 14 mei tot 14 juni elektrische auto’s beschikbaar aan hun leaserijders. Daarmee hopen ze de vooroordelen van elektrisch rijden weg te nemen.

De jaarlijkse mobiliteitswedstrijd Low Car Diet wil Nederlandse forenzen stimuleren om te kiezen voor duurzamere vormen van mobiliteit. Stichting De Reisbeweging daagt bedrijven en hun werknemers uit om een maand lang hun eigen (lease)auto te laten staan en gebruik te maken van duurzame alternatieven. Naast de switch naar elektrisch rijden richt het Low Car Diet zich op het stimuleren van het gebruik van openbaar vervoer en de (elektrische) fiets.

Volgens Naard Hermans, directeur van stichting de Reisbeweging, hebben veel automobilisten nog vooroordelen over elektrische auto’s. "Denk aan lange laadtijden, een beperkte actieradius of te weinig laadvoorzieningen onderweg. Dit terwijl deze hindernissen met de huidige technologie en uitgebreide infrastructuur bijna zijn te verwaarlozen. Door het zelf te ervaren kunnen leaserijders erachter komen dat ook volledig elektrisch een serieus alternatief is voor een diesel- of benzineauto."

Uit eerdere afleveringen van het Low Car Diet blijkt dat met aangepast reisgedrag deelnemers schoner reizen: ze maken tijdens de wedstrijd 50% minder autokilometers. Tevens blijkt uit onderzoek dat na het Low Car Diet 20-40% van de deelnemers na de wedstrijd blijvend anders reist. Dit zorgt voor minder CO2-uitstoot, kortere files, minder kosten voor de werkgever en gezondere werknemers.

"Wij geloven dat gedragsverandering, zeker op het gebied van mobiliteit, moet komen vanuit de individuen zelf. Ze moeten het ervaren. Mobiliteit is een erg moeilijk en bovenal persoonlijk thema. Mensen het probleem laten inzien en vervolgens verleiden anders te reizen is ingewikkeld, maar niet onmogelijk", aldus Hermans.

Het Low Car Diet start op 14 mei en wordt afgetrapt door Stientje van Veldhoven, staatssecretaris Infrastructuur en Waterstaat en Roger van Boxtel, NS-directeur. Het winnende bedrijf wordt bekendgemaakt op 14 juni.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

LeasePlan en ALD Automotive partners Low Car Diet - Automobielmanagement.nl

LeasePlan en ALD Automotive partners Low Car Diet

LeasePlan Nederland en ALD Automotive stellen tijdens de Low Car Diet van 14 mei tot 14 juni elektrische auto’s beschikbaar aan hun leaserijders. Daarmee hopen ze de vooroordelen van elektrisch rijden weg te nemen.

De jaarlijkse mobiliteitswedstrijd Low Car Diet wil Nederlandse forenzen stimuleren om te kiezen voor duurzamere vormen van mobiliteit. Stichting De Reisbeweging daagt bedrijven en hun werknemers uit om een maand lang hun eigen (lease)auto te laten staan en gebruik te maken van duurzame alternatieven. Naast de switch naar elektrisch rijden richt het Low Car Diet zich op het stimuleren van het gebruik van openbaar vervoer en de (elektrische) fiets.

Volgens Naard Hermans, directeur van stichting de Reisbeweging, hebben veel automobilisten nog vooroordelen over elektrische auto’s. "Denk aan lange laadtijden, een beperkte actieradius of te weinig laadvoorzieningen onderweg. Dit terwijl deze hindernissen met de huidige technologie en uitgebreide infrastructuur bijna zijn te verwaarlozen. Door het zelf te ervaren kunnen leaserijders erachter komen dat ook volledig elektrisch een serieus alternatief is voor een diesel- of benzineauto."

Uit eerdere afleveringen van het Low Car Diet blijkt dat met aangepast reisgedrag deelnemers schoner reizen: ze maken tijdens de wedstrijd 50% minder autokilometers. Tevens blijkt uit onderzoek dat na het Low Car Diet 20-40% van de deelnemers na de wedstrijd blijvend anders reist. Dit zorgt voor minder CO2-uitstoot, kortere files, minder kosten voor de werkgever en gezondere werknemers.

"Wij geloven dat gedragsverandering, zeker op het gebied van mobiliteit, moet komen vanuit de individuen zelf. Ze moeten het ervaren. Mobiliteit is een erg moeilijk en bovenal persoonlijk thema. Mensen het probleem laten inzien en vervolgens verleiden anders te reizen is ingewikkeld, maar niet onmogelijk", aldus Hermans.

Het Low Car Diet start op 14 mei en wordt afgetrapt door Stientje van Veldhoven, staatssecretaris Infrastructuur en Waterstaat en Roger van Boxtel, NS-directeur. Het winnende bedrijf wordt bekendgemaakt op 14 juni.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding