De leaserijder doet namelijk zelf zijn auto-inspectie en krijgt zo beter inzage in de staat van de auto. Hierdoor weten zij direct wat de mogelijke financiële consequenties zijn. De pilot is gestart met 50 leaserijders van het leasebedrijf.

Door deze nieuwe manier van inspecteren wil ALD de leaserijder ‘meer transparantie bieden’. Frank Alofs, operations director bij ALD Automotive licht dit toe: "Vaak wordt de auto achtergelaten bij de dealer en is het verdere traject van afhandeling en inname niet duidelijk. Je kunt bij de inspectie aanwezig zijn, maar dat is niet voor iedere leaserijder mogelijk. De pre-inspectie met de zelfscan maakt deze informatie voor de leaserijder alvast inzichtelijk en hij of zij zal dus minder snel voor verrassingen staan".

Interessant voor private lease

ALD Automotive richt zich met de proef in eerste instantie op private leaserijders, omdat er juist bij deze groep veel vragen zijn over de inlevering. De applicatie is eenvoudig in het gebruik en een volledige inspectie neemt 10 tot 15 minuten in beslag. De leaserijder maakt vanuit meerdere hoeken met zijn mobiele telefoon foto’s van de auto (interieur en exterieur). Met behulp van voorbeeldfoto’s van soorten schade kan direct bepaald worden of een schade acceptabel is en krijgt de leaserijder zelfs een indicatie van het eigen risico.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding