Groot aantal leaserijders rijdt te lang door op winterbanden

Uit onderzoek van VZR blijkt dat 20% van de zakelijke rijders eind april/begin mei nog rondreed op winterbanden. Onverstandig, aldus VZR. Het zorgt voor directe verhoging van de ROB-kosten voor de leasemaatschappij en een hoger brandstofverbruik bij de werkgever.

Winterweer zorgt voor een piek in zoekopdrachten winterbanden

Men voelt de urgentie niet, meldt het VZR-rapport. Ook al stijgt het kwik vanaf maart/april soms al naar ruim 20 graden. Winterbanden zijn niet geschikt voor de zomer. Door de zachtere samenstelling van het rubber maakt een winterband meer herrie, slijt veel harder in de zomer en is er sprake van een verminderde stuurprecisie. Daarnaast verbruikt de auto meer brandstof. Ook krijgt de auto een langere remweg: bij een temperatuur van 15° heeft een winterband al 2 à 3 meter langere remweg nodig. Dit kan oplopen tot ongeveer 7 meter langere remweg bij 35°.

Volgens VZR-voorzitter Jan van Delft is het niet zo dat een leaserijder bewust te lang doorrijdt op winterbanden. "Als de eerste nachtvorst zich aandient, wil iedereen zijn zomerbanden wisselen voor winterbanden. Deze urgentie voelt men niet bij de omwisseling van winterbanden naar zomerbanden als de temperatuur stijgt."

Groot aantal leaserijders rijdt te lang door op winterbanden - Automobielmanagement.nl

Groot aantal leaserijders rijdt te lang door op winterbanden

Uit onderzoek van VZR blijkt dat 20% van de zakelijke rijders eind april/begin mei nog rondreed op winterbanden. Onverstandig, aldus VZR. Het zorgt voor directe verhoging van de ROB-kosten voor de leasemaatschappij en een hoger brandstofverbruik bij de werkgever.

Winterweer zorgt voor een piek in zoekopdrachten winterbanden

Men voelt de urgentie niet, meldt het VZR-rapport. Ook al stijgt het kwik vanaf maart/april soms al naar ruim 20 graden. Winterbanden zijn niet geschikt voor de zomer. Door de zachtere samenstelling van het rubber maakt een winterband meer herrie, slijt veel harder in de zomer en is er sprake van een verminderde stuurprecisie. Daarnaast verbruikt de auto meer brandstof. Ook krijgt de auto een langere remweg: bij een temperatuur van 15° heeft een winterband al 2 à 3 meter langere remweg nodig. Dit kan oplopen tot ongeveer 7 meter langere remweg bij 35°.

Volgens VZR-voorzitter Jan van Delft is het niet zo dat een leaserijder bewust te lang doorrijdt op winterbanden. "Als de eerste nachtvorst zich aandient, wil iedereen zijn zomerbanden wisselen voor winterbanden. Deze urgentie voelt men niet bij de omwisseling van winterbanden naar zomerbanden als de temperatuur stijgt."