Shortlease was altijd al een belangrijke pijler van het leasebedrijf uit het noorden des lands. Nu begint het, naar zeggen als eerste leasemaatschappij van Nederland, met het aanbieden van shortlease voor elektrische auto’s. "Op de website van Mobility Service Electric kunnen alle beschikbare elektrische auto’s in Nederland volledig worden geconfigureerd en kunnen de maandelijkse leasetermijnen meteen worden berekend. Ook de shortleasetarieven zijn direct te berekenen en aansluitend kan de elektrische auto worden besteld", aldus Hilda Boerma, namens de leasemaatschappij verantwoordelijk voor het nieuwe label.

Maar Boerma ziet wel dat levertijden van elektrische auto’s ontzettend zijn opgelopen. "Wil je dit jaar nog in een 100% elektrische auto rijden, dan wordt dat in de meeste gevallen lastig. In Noorwegen is de gemiddelde wachttijd voor een nieuwe elektrische auto al opgelopen tot ruim een jaar, tweedehands halen elektrische auto’s de showroom niet eens. Het lijkt alsof Nederland deze tendens volgt. Gelukkig hebben wij hier in een vroeg stadium op ingespeeld door te zorgen voor voldoende voorraad."