Fiat Chrysler gaat samenwerken met LeasePlan

Fiat Chrysler Automobiles gaat in een aantal Europese landen samenwerken met LeasePlan.

Fiat Chrysler gaat samenwerken met LeasePlan

Het Nederlandse leasebedrijf wordt de ‘preferred partner’ voor het Europese dealernetwerk van FCA in landen waar het autobedrijf niet zelf financiële diensten aanbiedt. Beide bedrijven denken zich daarbij vooral te richten op de snel groeiende MKB markt.

De samenwerking wijkt af van soortgelijke partnerschappen omdat FCA de klanten de auto’s levert terwijl de operationele lease rechtstreeks wordt geregeld door LeasePlan. Het leasebedrijf zorgt daarbij ook voor aan de wensen van de klant aangepaste auto’s die binnen twee weken geleverd kunnen worden. Dit is voor LeasePlan het eerste partnerschap met een grote Europese autofabrikant. Commercieel topman Berno Kleinherenbrink: "Het MKB is ons snelst groeiende segment en een cruciaal element in onze strategie om de Europese Car-as-a-service markt aan te voeren."

Fiat Chrysler gaat samenwerken met LeasePlan - Automobielmanagement.nl

Fiat Chrysler gaat samenwerken met LeasePlan

Fiat Chrysler Automobiles gaat in een aantal Europese landen samenwerken met LeasePlan.

Fiat Chrysler gaat samenwerken met LeasePlan

Het Nederlandse leasebedrijf wordt de ‘preferred partner’ voor het Europese dealernetwerk van FCA in landen waar het autobedrijf niet zelf financiële diensten aanbiedt. Beide bedrijven denken zich daarbij vooral te richten op de snel groeiende MKB markt.

De samenwerking wijkt af van soortgelijke partnerschappen omdat FCA de klanten de auto’s levert terwijl de operationele lease rechtstreeks wordt geregeld door LeasePlan. Het leasebedrijf zorgt daarbij ook voor aan de wensen van de klant aangepaste auto’s die binnen twee weken geleverd kunnen worden. Dit is voor LeasePlan het eerste partnerschap met een grote Europese autofabrikant. Commercieel topman Berno Kleinherenbrink: "Het MKB is ons snelst groeiende segment en een cruciaal element in onze strategie om de Europese Car-as-a-service markt aan te voeren."