Door deze overname breidt ICLH, bestaande uit de autoleasebedrijven DirectLease, J&T Autolease en Van Mossel Autolease haar vloot uit tot ruim 70.000 voertuigen. Na de overname zullen alle medewerkers in dienst blijven.

De overname van Westlease heeft plaatsgevonden per 7 juni 2018. De werkzaamheden zullen onveranderd vanuit de huidige vier locaties in België (twee locaties), Frankrijk (één locatie) en Luxemburg (één locatie) voortgezet worden. 

Krachtenbundeling en synergie

Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Automotive Groep: "De markt in België is veel meer in beweging dan in Nederland en we zien er veel groeimogelijkheden, zowel bij de lease- als dealertak. We willen graag dichter bij onze klanten aanwezig zijn en zijn daarom zeer verheugd met de toevoeging van Westlease aan onze groep."

Nic Steyaert, managing director Westlease onderschrijft de groeimogelijkheden: "Wij staan voor een persoonlijke, no-nonsense aanpak. Een aanpak die werkt, gezien de blijvende groei van het bedrijf. Deze groei stellen wij nu veilig door ons aan te sluiten bij de leaseholding van de Van Mossel Automotive Groep. Wij geloven dat deze stap ons voortaan in staat stelt om de klant nog meer te bieden op het gebied van automotive en mobiliteit." 

Over Westlease

Westlease richt zich als universele leasemaatschappij met name op de kleine en middelgrote ondernemingen met het geven van flexibele en efficiënte oplossingen voor hun mobiliteitsvraagstuk. Het bedrijf is opgericht op 27 december 1982 en sinds die tijd een begrip. Het totale wagenpark omvat zo’n 5.200 voertuigen.