Leaseregistraties juni +28%; Volkswagen (Polo) ongenaakbaar aan kop

In de maand juni werden 21.965 nieuwe leaseauto’s geregistreerd op naam van leasebedrijven en/of -rijders; in juni 2017 waren dat 17.199 stuks, een toename van liefst 27,7 procent.

Leaseregistraties weer bijna op 2018-niveau; juli: +7,2%

Dit blijkt en meer uit cijfers van VWE/CARmonitor, bewerkt door onafhankelijk kennisbureau Aumacon. Deze nieuwe opleving in juni komt nadat in mei van een relatieve terugval sprake was. In mei was de toename ‘slechts’ 11,4 procent. In alle overige maanden van dit jaar werden echter toenames van meer dan 25 procent genoteerd. Na zes maanden staat het aantal nieuwe leaseauto’s nu op 118.270 stuks; een toename van 31,7 procent ten opzichte van vorig jaar toen er in het eerste halfjaar nog maar 89.772 leaseauto’s afgeleverd werden.

Marktleider Volkswagen groeit dit jaar iets harder dan de markt, het merk noteert een verkoopstijging in het leasesegment van 33,4 procent en ziet het marktaandeel tweetiende procentpunt klimmen naar 15,0 procent. De nummers twee en drie, Renault en Opel, blijven wat achter op de marktgroei, zij klimmen dit jaar nog slechts met resp. 17,1 procent en 27,5 procent. De daaropvolgende merken in het verkooprijtje – Peugeot, Skoda en Kia – zien hun cijfers met aanzienlijk hogere percentages klimmen dan de markt. In de top-20 staat geen enkel merk dat in het eerste halfjaar minder leaseauto’s verkocht. Tesla blijft met een 22ste plek nog even buiten dit topgezelschap.

Liefst zeven van de tien populairste leasemodellen behoren tot het A- of B-segment. De Volkswagen Polo heeft daarbij de beste troeven in handen om het populairste leasemodel van vorig jaar, de Volkswagen Up!, op te volgen.

Lease 

 

Leaseregistraties juni +28%; Volkswagen (Polo) ongenaakbaar aan kop - Automobielmanagement.nl

Leaseregistraties juni +28%; Volkswagen (Polo) ongenaakbaar aan kop

In de maand juni werden 21.965 nieuwe leaseauto’s geregistreerd op naam van leasebedrijven en/of -rijders; in juni 2017 waren dat 17.199 stuks, een toename van liefst 27,7 procent.

Leaseregistraties weer bijna op 2018-niveau; juli: +7,2%

Dit blijkt en meer uit cijfers van VWE/CARmonitor, bewerkt door onafhankelijk kennisbureau Aumacon. Deze nieuwe opleving in juni komt nadat in mei van een relatieve terugval sprake was. In mei was de toename ‘slechts’ 11,4 procent. In alle overige maanden van dit jaar werden echter toenames van meer dan 25 procent genoteerd. Na zes maanden staat het aantal nieuwe leaseauto’s nu op 118.270 stuks; een toename van 31,7 procent ten opzichte van vorig jaar toen er in het eerste halfjaar nog maar 89.772 leaseauto’s afgeleverd werden.

Marktleider Volkswagen groeit dit jaar iets harder dan de markt, het merk noteert een verkoopstijging in het leasesegment van 33,4 procent en ziet het marktaandeel tweetiende procentpunt klimmen naar 15,0 procent. De nummers twee en drie, Renault en Opel, blijven wat achter op de marktgroei, zij klimmen dit jaar nog slechts met resp. 17,1 procent en 27,5 procent. De daaropvolgende merken in het verkooprijtje – Peugeot, Skoda en Kia – zien hun cijfers met aanzienlijk hogere percentages klimmen dan de markt. In de top-20 staat geen enkel merk dat in het eerste halfjaar minder leaseauto’s verkocht. Tesla blijft met een 22ste plek nog even buiten dit topgezelschap.

Liefst zeven van de tien populairste leasemodellen behoren tot het A- of B-segment. De Volkswagen Polo heeft daarbij de beste troeven in handen om het populairste leasemodel van vorig jaar, de Volkswagen Up!, op te volgen.

Lease