Het julicijfer past naadloos in de opgaande trend dit zich dit jaar aftekent; steeds vaker kiest de autoconsument voor een leaseauto in plaats van eigen bezit. De zakelijke leasemarkt profiteert daarbij nadrukkelijk van de toenemende bedrijvigheid. Meer personeel betekent nu eenmaal ook meer behoefte aan zakelijk vervoer. Daarnaast is private lease aan een onstuitbare opmars bezig. Zeker nu ook instanties als de ANWB de loftrompet steken over deze vorm van autogebruik lijkt de weg naar nog veel meer open te liggen. Dit blijkt nu ook al uit het rijtje van de bestverkochte leaseauto’s. Inmiddels bezetten typische private leaseauto’s als VW Polo en Up!, Hyundai i10 en Kia Picanto de bovenste plekken in de leaserangorde.

Na zeven maanden staat het aantal nieuwe leaseauto’s op 136.483 stuks; een toename van 31,0 procent ten opzichte van vorig jaar toen er in de eerste zeven maanden nog maar 104.181 leaseauto’s afgeleverd werden. Marktleider Volkswagen is zowel sterk in zakelijke als private lease en ziet haar marktaandeel dit jaar licht klimmen naar 15,4 procent van de leasemarkt. De nummers twee en drie, Renault en Opel, blijven wat achter op de marktgroei en zien hun aandeel licht terugvallen naar respectievelijk 9,0 procent en 8,7 procent. In de top-20 slechts twee merken die tot zover dit jaar minder leaseauto’s verkochten: Citroën en Fiat.

Meer leasecijfers op carmonitor.nl 

       
   Populairste leasemodellen maand  juli
1 Volkswagen Polo  828
2 Hyundai i10  593
3 Volkswagen Up!  515
4 Kia

Picanto

 481
5 Renault Megane Estate  457
6 Nissan Micra  456
7 Opel Karl  396
8 Opel Astra Sports Tourer  383
9 volkswagen Golf  374
10 Renault Clio estate  322

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding