Lonneke van der Horst, Marketing & Strategy Director bij ALD Automotive: "Als sponsor ondersteunen we het Nuon Solar Team door een Opel Vivaro teambus beschikbaar te stellen. Daarnaast zullen we actief verslag doen tijdens de races. Met deze samenwerking kunnen we kennis uitwisselen en meer aandacht vragen voor alternatieve brandstoffen zoals zonne-energie, zowel bij het brede publiek als binnen de mobiliteitssector."

Het Nuon Solar Team bestaat uit tien studenten van de TU Delft. Het team heeft één doel: de slimste zonneauto ter wereld maken. Dat doen ze goed, in 2017 kwamen de Delftenaren bij de World Solar Challenge na vijf dagen als eerste over de finish in Adelaide. Het was de zevende keer dat ze wereldkampioen zonneracen werden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding