Tijdens dit congres vertellen acht sprekers uit binnen- en buitenland hoe zij aankijken tegen ADAS en wat er moet gebeuren om van deze technologie ook echt een succes te maken. Het ADAS Congres is volgens de organisatoren ‘een must voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met verkeersveiligheid, weginrichting en het vervoer van de toekomst.’ Naast de theorie kunnen deelnemers op het buitenterrein van Autotron Rosmalen zelf ervaren hoe het is om met bijvoorbeeld adaptive cruise control, lane keeping assist, blind spot detection en autonome remsystemen te rijden.

Het congres vindt plaats parallel aan de Leaseauto Testdag 2018 . Zakelijke rijders, wagenparkbeheerders en andere geïnteresseerden kunnen dan de hele dag kennismaken en testrijden met de allernieuwste modellen. Automerken die onder meer aanwezig zijn tijdens het event zijn Audi, Seat, Skoda, Volkswagen, Kia, DS Automobiles, Peugeot, Honda en Citroen.