LeasePlan gaat toch naar de beurs

LeasePlan, naar eigen zeggen met 1,8 miljoen auto’s in 32 landen het grootste autoleasebedrijf ter wereld, heeft de plannen voor een beursgang weer uit de kast gehaald. LeasePlan zegt dat het op korte termijn een notering aan wil vragen in zowel Amsterdam als Brussel.

De ingeschakelde banken zijn deze week begonnen met een rondgang langs institutionele beleggers om hun belangstelling te peilen.

Voor de zomer stelde het Amsterdamse bedrijf een eerder aangekondigde beursintroductie nog uit. Wanneer de notering daadwerkelijk ingaat en tegen welke koers deelt het bedrijf pas over enkele weken mee. Persbureau Bloomberg spreekt van een vermoedelijke waardering van 7,5 miljard euro.

LeasePlan is momenteel eigendom van een aantal investeerders die hun belang te gelde willen maken. Het leasebedrijf boekte in de eerste helft van dit jaar een omzet van 4,8 miljard en een winst van bijna 300 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

LeasePlan gaat toch naar de beurs - Automobielmanagement.nl

LeasePlan gaat toch naar de beurs

LeasePlan, naar eigen zeggen met 1,8 miljoen auto’s in 32 landen het grootste autoleasebedrijf ter wereld, heeft de plannen voor een beursgang weer uit de kast gehaald. LeasePlan zegt dat het op korte termijn een notering aan wil vragen in zowel Amsterdam als Brussel.

De ingeschakelde banken zijn deze week begonnen met een rondgang langs institutionele beleggers om hun belangstelling te peilen.

Voor de zomer stelde het Amsterdamse bedrijf een eerder aangekondigde beursintroductie nog uit. Wanneer de notering daadwerkelijk ingaat en tegen welke koers deelt het bedrijf pas over enkele weken mee. Persbureau Bloomberg spreekt van een vermoedelijke waardering van 7,5 miljard euro.

LeasePlan is momenteel eigendom van een aantal investeerders die hun belang te gelde willen maken. Het leasebedrijf boekte in de eerste helft van dit jaar een omzet van 4,8 miljard en een winst van bijna 300 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding