Leasereus ALD ziet vloot bijna tien procent groeien

De Franse lease-onderneming ALD, het grootste leasebedrijf van Europa en een concurrent van Leaseplan, had eind september wereldwijd 1,63 miljoen voertuigen in beheer. Dat was bijna tien procent meer dan in september 2017.

Leasereus ALD ziet vloot bijna tien procent groeien

ALD, in ons land actief als ALD Automotive met hoofdkantoor in Hoofddorp, behaalde in de eerste drie kwartalen een operationele winst van ruim één miljard euro, slechts één procent meer dan een jaar eerder. Doordat de kosten minder snel stegen dan de opbrengsten ging de operationele marge wel licht omhoog. Het bedrijf tekent daarbij aan dat de winst onder druk staat doordat het de restwaarde van dieselauto’s in de vloot heeft verlaagd.

Verder verkocht ALD in de periode van begin dit jaar tot eind september zelf 211.000 gebruikte lease-auto’s, dat is twaalf procent meer dan een jaar eerder. Op die auto’s werd gemiddeld 405 euro winst geboekt, maar dat lag in het derde kwartaal op 386 euro. Voor heel 2018 verwacht ALD uit te komen op een bedrag tussen de 200 en 400 euro per verkochte auto. De tweedehands markt leverde de afgelopen negen maanden 25,7 miljoen winst op, bijna vijf miljoen minder dan een jaar eerder. Dat werd echter voldoende gecompenseerd door hogere marges op lease en op servicecontracten, aldus het beursgenoteerde ALD in het kwartaalbericht.

Leasereus ALD ziet vloot bijna tien procent groeien - Automobielmanagement.nl

Leasereus ALD ziet vloot bijna tien procent groeien

De Franse lease-onderneming ALD, het grootste leasebedrijf van Europa en een concurrent van Leaseplan, had eind september wereldwijd 1,63 miljoen voertuigen in beheer. Dat was bijna tien procent meer dan in september 2017.

Leasereus ALD ziet vloot bijna tien procent groeien

ALD, in ons land actief als ALD Automotive met hoofdkantoor in Hoofddorp, behaalde in de eerste drie kwartalen een operationele winst van ruim één miljard euro, slechts één procent meer dan een jaar eerder. Doordat de kosten minder snel stegen dan de opbrengsten ging de operationele marge wel licht omhoog. Het bedrijf tekent daarbij aan dat de winst onder druk staat doordat het de restwaarde van dieselauto’s in de vloot heeft verlaagd.

Verder verkocht ALD in de periode van begin dit jaar tot eind september zelf 211.000 gebruikte lease-auto’s, dat is twaalf procent meer dan een jaar eerder. Op die auto’s werd gemiddeld 405 euro winst geboekt, maar dat lag in het derde kwartaal op 386 euro. Voor heel 2018 verwacht ALD uit te komen op een bedrag tussen de 200 en 400 euro per verkochte auto. De tweedehands markt leverde de afgelopen negen maanden 25,7 miljoen winst op, bijna vijf miljoen minder dan een jaar eerder. Dat werd echter voldoende gecompenseerd door hogere marges op lease en op servicecontracten, aldus het beursgenoteerde ALD in het kwartaalbericht.