ALD, in ons land actief als ALD Automotive met hoofdkantoor in Hoofddorp, behaalde in de eerste drie kwartalen een operationele winst van ruim één miljard euro, slechts één procent meer dan een jaar eerder. Doordat de kosten minder snel stegen dan de opbrengsten ging de operationele marge wel licht omhoog. Het bedrijf tekent daarbij aan dat de winst onder druk staat doordat het de restwaarde van dieselauto’s in de vloot heeft verlaagd.

Verder verkocht ALD in de periode van begin dit jaar tot eind september zelf 211.000 gebruikte lease-auto’s, dat is twaalf procent meer dan een jaar eerder. Op die auto’s werd gemiddeld 405 euro winst geboekt, maar dat lag in het derde kwartaal op 386 euro. Voor heel 2018 verwacht ALD uit te komen op een bedrag tussen de 200 en 400 euro per verkochte auto. De tweedehands markt leverde de afgelopen negen maanden 25,7 miljoen winst op, bijna vijf miljoen minder dan een jaar eerder. Dat werd echter voldoende gecompenseerd door hogere marges op lease en op servicecontracten, aldus het beursgenoteerde ALD in het kwartaalbericht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding