De onrust in dat land heeft geleid tot een forse daling van de koers van de Turkse lira die LeasePlan parten speelt omdat het ex-lease auto’s verkoopt tegen de nationale munt. Om dat zo goed mogelijk op te vangen worden in Turkije bestaande leasecontracten verlengd en is het bedrijf tweedehands auto’s gaan leasen.

LeasePlan had eind september 1,8 miljoen auto’s in beheer, dat is bijna acht procent meer dan een jaar eerder. Daarmee is het Nederlandse bedrijf nog altijd groter dan de Franse concurrent ALD dat vorige week een vloot van 1,63 miljoen voertuigen meldde. De omzet ging met 2,9 procent omhoog naar 2,4 miljard euro. Verder werden er 64.000 voormalige lease-auto’s verkocht, een goede 2.000 meer dan in het derde kwartaal van 2017. LeasePlan herinnert in het kwartaalbericht verder aan de deal met het Chinese SAIC om elektrische bestelwagens naar Europa te brengen. De leasegigant meldt dit keer echter niets over wat de huidige eigenaren nu van plan zijn met de onderneming.

Eerder dit jaar kondigde LeasePlan een beursgang aan die eerst niet door ging, toen weer wel en uiteindelijk toch werd afgeblazen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding