Dit en meer blijkt uit cijfers van VWE/CARmonitor, bewerkt door AUMACON. 

 

Na weer een goede maand is Tesla dit jaar zelfs doorgedrongen tot de top-20 van de meest populaire leaseauto’s van 2018 in Nederland. Deze prestatie wordt sterk bevorderd door de naar het merk genoemde bijtellingsmaatregel die vanaf 1 januari van kracht wordt. Voortaan dient dan de ‘normale’ 22% bijtelling gehanteerd te worden over het prijsdeel boven de 50 duizend euro, daaronder blijft 4% gelden.

 

Na elf maanden staat het aantal nieuwe leaseauto’s dit jaar op 208.536 stuks; een toename van 21,4 procent ten opzichte van vorig jaar toen er in de eerste elf maanden 171.713 leaseauto’s afgeleverd werden. Het merkenpodium bestaat dit jaar uit Volkswagen, Renault en Opel. Van deze merken weet alleen Volkswagen haar marktaandeel te verbeteren; het merk heeft dit jaar een marktaandeel van 15,2%. Renault volgt met 8,7%, Opel staat op 8,4%. In de merken top-20 weet alleen Audi dit jaar niet meer leaseauto’s te verkopen. 

 

In het rijtje van de meest ingezette leaseauto’s van november opvallende kopposities voor de drie Volkswagens – Polo, Golf en Up!. De eveneens door de Tesla-taks getroffen Jaguar i-Pace pakt in november de 13de plek.

 

Meer leasecijfers op carmonitor.nl  

 

Populairste leasemodellen november 

 1   Volkswagen  Polo 1527
 2  Volkswagen  Golf  853
 3  Volkswagen   Up!  777
 4  Kia  Picanto  684
 5  Opel  Karl  511
 6  Skoda  Octavia combi  486
 7  Nissan  Leaf   484
 8  Peugeot  108  434 
 9  Toyota Aygo   410
 10  Toyota  Yaris  352

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding