Voor ALD Automotive is het doel van de samenwerking om te ontdekken hoe autodelen binnen haar private lease activiteit toepasbaar is. Lonneke van der Horst, Marketing en Strategy Director: “Het is inmiddels een bekend gegeven dat autobezit minder belangrijk wordt. Uit eigen onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de leaserijders bekend is met het deelconcept van SnappCar. Maar dat nog maar een klein percentage er wel eens gebruik van heeft gemaakt. Daar ligt dus duidelijk een kans. Als de samenwerking een succes is, is de kans groot dat we het aanbod uitbreiden met bijvoorbeeld elektrische deelauto’s.”

Via de samenwerking met ALD Automotive denkt SnappCar nog beter in staat te zijn het potentieel van autodelen te benutten. Machiel van der Brugge, Country Manager SnappCar Nederland: “SnappCar is erg blij het huidige private lease aanbod uit te breiden met een gerenommeerde partij als ALD Automotive. Hiermee kunnen we het aanbod van deelauto’s in Nederland verder vergroten om de beweging van autobezit naar autogebruik nog meer kracht bij te zetten.”

De private leaserijder betaalt een vast bedrag per maand voor de leaseauto. De contractant wordt geacht de auto minimaal twee keer per maand te verhuren via SnappCar en ontvangt daardoor een vaste, maandelijkse korting van 65 euro die verwerkt is in het leasebedrag. Deelt de leaserijder vaker zijn auto via SnappCar, dan kan er nog eens extra worden verdiend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding