Dit en meer blijkt uit cijfers van VWE/CARmonitor, bewerkt door AUMACON. 

 

Per eind 2018 staat het aantal nieuwe leaseauto’s op 217.701 stuks; een toename van 22,8 procent ten opzichte van 2017 toen er 177.241 leaseauto’s afgeleverd werden. Het podium bestaat uit Volkswagen, Renault en Opel. Van deze merken weet alleen Volkswagen haar marktaandeel te verbeteren; Volkswagen heeft in 2018 een marktaandeel in de leasemarkt veroverd van 14,8%. Renault volgt met 8,6%, Opel staat op 8,1%. 

 

Audi is het enige top-20 merk dat vorig jaar minder nieuwe leaseauto’s afleverde. Grootste winnaar is Tesla dat zelfs de 18de plaats pakte in de lijst van de meest populaire leaseauto’s in Nederland. Jaguar bereikte dankzij de I-Pace de 22ste plek. De prestaties van beide merken worden sterk beïnvloed door de naar Tesla genoemde bijtellingsmaatregel die vanaf 1 januari 2019 van kracht is geworden. Voortaan dient dan de ‘normale’ 22% bijtelling gehanteerd te worden over het prijsdeel boven de 50 duizend euro, daaronder blijft 4% gelden. 

 

Meer leasecijfers op carmonitor.nl 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding