Leaseregistraties beginnen in het rood; januari -6,9%

In de maand januari werden 24.472 nieuwe leaseauto’s geregistreerd op naam van leasebedrijven en/of -rijders; in januari 2018 waren dat 26.297 stuks, wat een afname van 6,9 procent betekent.

Dit en meer blijkt uit cijfers van VWE/CARmonitor, bewerkt door onafhankelijk kennisbureau Aumacon. Dit matige januari-resultaat is hoofdzakelijk te wijten aan ontwijkingsgedrag ten aanzien van de per 1 januari 2019 ingevoerde zogeheten ‘Tesla-taks’.

Voortaan dient de ‘normale’ 22% bijtelling gehanteerd te worden over het prijsdeel boven de 50 duizend euro, daaronder blijft 4% gelden. Hierdoor werden in december nog ongewoon veel dure elektrische auto’s (m.n. Jaguar i-Pace en Tesla’s) geregistreerd.

Het merkenpodium bestaat in januari uit Volkswagen, Peugeot en BMW, waarvan de laatste twee hun marktaandeel sterk zien stijgen; Volkswagen heeft in januari een marktaandeel in de leasemarkt van 18,2%,Peugeot volgt met 8,5%, BMW staat op 7,2%. Jaguar en Tesla vallen in januari (ver) buiten de top-20.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Leaseregistraties beginnen in het rood; januari -6,9% - Automobielmanagement.nl

Leaseregistraties beginnen in het rood; januari -6,9%

In de maand januari werden 24.472 nieuwe leaseauto’s geregistreerd op naam van leasebedrijven en/of -rijders; in januari 2018 waren dat 26.297 stuks, wat een afname van 6,9 procent betekent.

Dit en meer blijkt uit cijfers van VWE/CARmonitor, bewerkt door onafhankelijk kennisbureau Aumacon. Dit matige januari-resultaat is hoofdzakelijk te wijten aan ontwijkingsgedrag ten aanzien van de per 1 januari 2019 ingevoerde zogeheten ‘Tesla-taks’.

Voortaan dient de ‘normale’ 22% bijtelling gehanteerd te worden over het prijsdeel boven de 50 duizend euro, daaronder blijft 4% gelden. Hierdoor werden in december nog ongewoon veel dure elektrische auto’s (m.n. Jaguar i-Pace en Tesla’s) geregistreerd.

Het merkenpodium bestaat in januari uit Volkswagen, Peugeot en BMW, waarvan de laatste twee hun marktaandeel sterk zien stijgen; Volkswagen heeft in januari een marktaandeel in de leasemarkt van 18,2%,Peugeot volgt met 8,5%, BMW staat op 7,2%. Jaguar en Tesla vallen in januari (ver) buiten de top-20.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding