LeasePlan boekte een omzet van ruim 9,5 miljard, dat is 1,7 procent meer dan in het voorafgaande jaar. De totale leasevloot was met 1,82 miljoen voertuigen ruim vier procent groter dan een jaar eerder. CarNext, dat ‘uitgeleasde’ auto’s verkoopt, zag de handel met ruim 65 procent toenemen naar rond de 50.000 voertuigen. Volgens eerdere berichten hebben de eigenaren van LeasePlan CarNext in de etalage gezet.

CEO Tex Gunning: “Ik ben verheugd dat ik weer solide resultaten kan melden voor Car-as-a-Service en CarNext. We hebben nu meer dan 1,8 miljoen auto’s in meer dan 30 landen op de weg. Deze cijfers onderstrepen de kracht van onze strategie om leider te zijn bij de megatrend van het bezit naar abonnementsmodellen voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s.” Gunning meldt onder meer dat LeasePlan nu in tien landen een ‘volledig pakket’ EV-diensten aanbiedt. Zijn onderneming is verder van plan CarNext dit jaar sterk te laten groeien. Gunning noemt die marktplaats voor gebruikte auto’s daarbij ‘disruptive’.