SternLease maakte afgelopen december bekend een overnamepartner te zoeken voor de leaseportefeuille. De leaseportefeuille van Stern bedraagt zo’n 12.500 voertuigen. ALD Automotive telt op dit moment een vloot van ruim 50.000 voertuigen, bij zowel grootzakelijke, MKB als particuliere klanten.

Tegelijkertijd voeren beide partijen onderhandelingen over een lange termijn strategisch partnerovereenkomst voor het aanbrengen van lease- en mobiliteitsdiensten door Stern, meldt het persbericht. Met de beoogde transactie versterkt ALD Automotive haar positie in de leasemarkt, met name in de MKB en particuliere markt. SternLease biedt leasediensten aan voor het MKB en de particuliere markt via directe verkoop en via hun dealernetwerk met 85 vestigingen.

Komt de overname tot stand, dan bereikt ALD Automotive een vijfde positie op de Nederlandse leasemarkt.