ALD neemt SternLease over

ALD Automotive heeft SternLease overgenomen. De overeenkomst werd op 1 maart getekend. ALD wordt daarmee de vijfde leasemaatschappij van Nederland en krijgt door de deal bovendien 85 extra vestigingen voor whitelabel leasing.

SternLease brengt een vloot in van ongeveer 13.000 voertuigen waarmee de totale vloot van ALD groeit naar ruim 63.000 voertuigen. Naast de overname krijgt ALD ook toegang tot het dealernetwerk van Stern Dealers. De leasemaatschappij uit Hoofddorp gaat exclusief voor deze 85 dealers whitelabel leasediensten aanbieden gericht op MKB en particuliere klanten.

Daarvoor is een zevenjarig strategisch partnerovereenkomst getekend.  “Zowel zakelijke als particuliere klanten kunnen onze mobiliteitsdiensten nu via diverse kanalen en merken gaan afnemen”, aldus Jeroen Kruisweg, algemeen directeur ALD Automotive Nederland.

80 miljoen

Volgens Henk van der Kwast, directievoorzitter Stern Groep, zal de samenwerking met de dealers een aanzienlijke boost geven van de business. “De geïntegreerde mobiliteitsdienstverlening aan onze klanten zal bovendien verder verbeteren”.

De transactie wordt naar verwachting eind mei 2019 afgewikkeld. De opbrengst van de verkoop van aandelen SternLease zal ruim 80 miljoen euro bedragen. Een deel van de opbrengst zal Stern gebruiken voor verdere digitalisering van de onderneming, het optimaliseren van het dealernetwerk en het uitbreiden van SternPoint tot een netwerk van nationale relevantie, aldus het persbericht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

ALD neemt SternLease over - Automobielmanagement.nl

ALD neemt SternLease over

ALD Automotive heeft SternLease overgenomen. De overeenkomst werd op 1 maart getekend. ALD wordt daarmee de vijfde leasemaatschappij van Nederland en krijgt door de deal bovendien 85 extra vestigingen voor whitelabel leasing.

SternLease brengt een vloot in van ongeveer 13.000 voertuigen waarmee de totale vloot van ALD groeit naar ruim 63.000 voertuigen. Naast de overname krijgt ALD ook toegang tot het dealernetwerk van Stern Dealers. De leasemaatschappij uit Hoofddorp gaat exclusief voor deze 85 dealers whitelabel leasediensten aanbieden gericht op MKB en particuliere klanten.

Daarvoor is een zevenjarig strategisch partnerovereenkomst getekend.  “Zowel zakelijke als particuliere klanten kunnen onze mobiliteitsdiensten nu via diverse kanalen en merken gaan afnemen”, aldus Jeroen Kruisweg, algemeen directeur ALD Automotive Nederland.

80 miljoen

Volgens Henk van der Kwast, directievoorzitter Stern Groep, zal de samenwerking met de dealers een aanzienlijke boost geven van de business. “De geïntegreerde mobiliteitsdienstverlening aan onze klanten zal bovendien verder verbeteren”.

De transactie wordt naar verwachting eind mei 2019 afgewikkeld. De opbrengst van de verkoop van aandelen SternLease zal ruim 80 miljoen euro bedragen. Een deel van de opbrengst zal Stern gebruiken voor verdere digitalisering van de onderneming, het optimaliseren van het dealernetwerk en het uitbreiden van SternPoint tot een netwerk van nationale relevantie, aldus het persbericht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding