LeasePlan wil in 2030 alleen nog maar nul-emissie voertuigen hebben rondrijden, daarvoor sloot het zich in 2017 aan bij de EV100, een wereldwijd mobiliteitsinitiatief opgezet om de overgang naar elektrische rijden binnen het bedrijfsleven te versnellen. Volgens Tex Gunning, CEO van LeasePlan, zijn duurzame financieringsinstrumenten essentieel voor het versnellen van initiatieven die helpen de klimaatverandering aan te pakken. “Met de lancering van het LeasePlan Green Bond Framework zullen we meer elektrische voertuigen kunnen kopen en de overgang van interne verbrandingsmotoren naar alternatieve aandrijflijnen kunnen versnellen.”

De obligaties waren flink populair, meldt LeasePlan. Ruim 260 investeerders meldden zich, gezamenlijk goed voor 3,5 miljard euro. 500 miljoen is toegekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding