Plug-in en elektrisch leasepark Alphabet groeit met 28 procent

Uit de 2018-jaarcijfers van leasemaatschappij Alphabet blijkt dat het PHEV/EV-wagenpark 28 procent is gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. De totale leaseportefeuille groeide met 3 procent.

Het park van Alphabet telt nu zo’n 700.000 personenauto’s en lichte bedrijfswagens. Het ordervolume in 2018 bleef bij meer dan 240.000 orders stabiel ten opzichte van het voorgaande jaar en het klantenbestand groeide met 9%, wat neerkomt op 89.000 geregistreerde klanten wereldwijd.

Maar de grootste groei zat het hem in de elektrische en plug-in voertuigen. De leasemaatschappij zegt de focus gelegd te hebben op duurzame mobiliteit en het actief aanbieden van alternatief aangedreven voertuigen. Onder andere via het label AlphaElectric.

Volgens Norbert van den Eijnden, CEO van Alphabet International, verandert mobiliteit voortdurend. “Het is voor ons essentieel om voor iedere gebruiker de juiste mobiliteit te kiezen uit een groeiend aantal mogelijkheden.” In 2018 breidde AlphaCity, de Corporate CarSharing-oplossing, zich uit naar het multi-make-segment en breidde het aanbod van voertuigen verder uit met auto’s van alle merken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Plug-in en elektrisch leasepark Alphabet groeit met 28 procent - Automobielmanagement.nl

Plug-in en elektrisch leasepark Alphabet groeit met 28 procent

Uit de 2018-jaarcijfers van leasemaatschappij Alphabet blijkt dat het PHEV/EV-wagenpark 28 procent is gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. De totale leaseportefeuille groeide met 3 procent.

Het park van Alphabet telt nu zo’n 700.000 personenauto’s en lichte bedrijfswagens. Het ordervolume in 2018 bleef bij meer dan 240.000 orders stabiel ten opzichte van het voorgaande jaar en het klantenbestand groeide met 9%, wat neerkomt op 89.000 geregistreerde klanten wereldwijd.

Maar de grootste groei zat het hem in de elektrische en plug-in voertuigen. De leasemaatschappij zegt de focus gelegd te hebben op duurzame mobiliteit en het actief aanbieden van alternatief aangedreven voertuigen. Onder andere via het label AlphaElectric.

Volgens Norbert van den Eijnden, CEO van Alphabet International, verandert mobiliteit voortdurend. “Het is voor ons essentieel om voor iedere gebruiker de juiste mobiliteit te kiezen uit een groeiend aantal mogelijkheden.” In 2018 breidde AlphaCity, de Corporate CarSharing-oplossing, zich uit naar het multi-make-segment en breidde het aanbod van voertuigen verder uit met auto’s van alle merken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding