Carnext.com komt met CO2-compensatieprogramma

Klanten van CarNext.com kunnen in Nederland vanaf deze week de CO2-uitstoot van hun auto online compenseren. Daarvoor is het een samenwerking aangegaan met Land Life Company. Dit is de eerste keer dat kopers van tweedehands auto’s de mogelijkheid krijgen om hun CO2-uitstoot te compenseren.

Afgelopen week was het de VN International Day of Forests en dat leek LeasePlans occasiontak Carnext.com een mooi moment om het compensatieprogramma aan te kondigen. Land Life Company is wereldwijd leider in duurzame en technologiegedreven herbebossing en heeft als missie om 2 miljard hectare grond opnieuw van bos te voorzien in een van de sterkst aangetaste gebieden van de wereld.

In Nederland is kiezen voor CO2-compensatie vanaf nu online beschikbaar. Daarna rolt CarNext.com dit verder uit voor alle klanten. De prijs wordt berekend aan de hand van geschatte CO2-uitstoot van de auto. Volgens Ewout van Jarwaarde, managing director CarNext.com, benadrukt dat het de eerste keer is dat kopers van tweedehands auto’s de mogelijkheid krijgen om hun CO2-uitstoot te compenseren. “Een belangrijke stap vooruit. We kunnen het ons niet permitteren achterover te leunen en af te wachten tot anderen iets doen. Klimaatverandering is een van de grootste problemen van onze generatie en door allemaal ons steentje bij te dragen, maken we het verschil.”

Verschillende leasemaatschappijen bieden CO2-compensatie voor hun zakelijke klanten, zoals Terberg Leasing die dat samen doet met Climate Neutral Group (CNG). Voor particulieren of private lease wordt het zelden aangeboden, terwijl de kosten van compensatie alleszins meevallen, berekende onlangs Business Insiders.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Carnext.com komt met CO2-compensatieprogramma - Automobielmanagement.nl

Carnext.com komt met CO2-compensatieprogramma

Klanten van CarNext.com kunnen in Nederland vanaf deze week de CO2-uitstoot van hun auto online compenseren. Daarvoor is het een samenwerking aangegaan met Land Life Company. Dit is de eerste keer dat kopers van tweedehands auto’s de mogelijkheid krijgen om hun CO2-uitstoot te compenseren.

Afgelopen week was het de VN International Day of Forests en dat leek LeasePlans occasiontak Carnext.com een mooi moment om het compensatieprogramma aan te kondigen. Land Life Company is wereldwijd leider in duurzame en technologiegedreven herbebossing en heeft als missie om 2 miljard hectare grond opnieuw van bos te voorzien in een van de sterkst aangetaste gebieden van de wereld.

In Nederland is kiezen voor CO2-compensatie vanaf nu online beschikbaar. Daarna rolt CarNext.com dit verder uit voor alle klanten. De prijs wordt berekend aan de hand van geschatte CO2-uitstoot van de auto. Volgens Ewout van Jarwaarde, managing director CarNext.com, benadrukt dat het de eerste keer is dat kopers van tweedehands auto’s de mogelijkheid krijgen om hun CO2-uitstoot te compenseren. “Een belangrijke stap vooruit. We kunnen het ons niet permitteren achterover te leunen en af te wachten tot anderen iets doen. Klimaatverandering is een van de grootste problemen van onze generatie en door allemaal ons steentje bij te dragen, maken we het verschil.”

Verschillende leasemaatschappijen bieden CO2-compensatie voor hun zakelijke klanten, zoals Terberg Leasing die dat samen doet met Climate Neutral Group (CNG). Voor particulieren of private lease wordt het zelden aangeboden, terwijl de kosten van compensatie alleszins meevallen, berekende onlangs Business Insiders.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding