Leaseregistraties maart -4,8%, Tesla Model 3 leasetopper

In de maand maart werden 18.555 nieuwe leaseauto’s geregistreerd op naam van leasebedrijven en/of -rijders; in maart 2018 waren dat 18.980 stuks, een afname van 2,2 procent.

Over de eerste drie maanden van dit jaar staat de leasemarkt nog op een achterstand van 4,8 procent; 58.560 stuks dit jaar tegenover 61.4993 stuks in de eerste drie maanden van 2018. Dit blijkt en meer uit cijfers van VWE/CARmonitor, bewerkt door onafhankelijk kennisbureau Aumacon.

Het teruglopend aantal leaseregistraties is het rechtstreekse gevolg van de marktreactie op de  per 1 januari jl. van kracht geworden ‘Tesla-taks’. Voortaan dient de ‘normale’ 22% bijtelling toegepast te worden over het prijsdeel boven de 50 duizend euro, daaronder blijft 4% gelden. Het leidde in december nog tot een hausse aan leaseregistraties van met name dure Tesla’s en Jaguars. Inmiddels heeft Tesla ook de minder dure Model 3 beschikbaar, waarvan de afleveringen in maart zijn begonnen. Het leidde prompt tot een opvallende score: de Model 3 liet in maart de gehele gevestigde leaseorde achter zich door met afstand de meeste registraties te noteren.  

Het merkenpodium bestaat per eind maart bestaat evenwel nog uit de gebruikelijke merken. Volkswagen voert de lijst onverminderd aan met een martaandeel van 14,7 procent, gevolgd door Peugeot (9,1 procent) en Ford (7,0 procent).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Leaseregistraties maart -4,8%, Tesla Model 3 leasetopper - Automobielmanagement.nl

Leaseregistraties maart -4,8%, Tesla Model 3 leasetopper

In de maand maart werden 18.555 nieuwe leaseauto’s geregistreerd op naam van leasebedrijven en/of -rijders; in maart 2018 waren dat 18.980 stuks, een afname van 2,2 procent.

Over de eerste drie maanden van dit jaar staat de leasemarkt nog op een achterstand van 4,8 procent; 58.560 stuks dit jaar tegenover 61.4993 stuks in de eerste drie maanden van 2018. Dit blijkt en meer uit cijfers van VWE/CARmonitor, bewerkt door onafhankelijk kennisbureau Aumacon.

Het teruglopend aantal leaseregistraties is het rechtstreekse gevolg van de marktreactie op de  per 1 januari jl. van kracht geworden ‘Tesla-taks’. Voortaan dient de ‘normale’ 22% bijtelling toegepast te worden over het prijsdeel boven de 50 duizend euro, daaronder blijft 4% gelden. Het leidde in december nog tot een hausse aan leaseregistraties van met name dure Tesla’s en Jaguars. Inmiddels heeft Tesla ook de minder dure Model 3 beschikbaar, waarvan de afleveringen in maart zijn begonnen. Het leidde prompt tot een opvallende score: de Model 3 liet in maart de gehele gevestigde leaseorde achter zich door met afstand de meeste registraties te noteren.  

Het merkenpodium bestaat per eind maart bestaat evenwel nog uit de gebruikelijke merken. Volkswagen voert de lijst onverminderd aan met een martaandeel van 14,7 procent, gevolgd door Peugeot (9,1 procent) en Ford (7,0 procent).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding