‘’We zien het aanbieden van private-lease als een logische aanvulling op onze andere financiële diensten. Bij alles wat we doen kijken we naar de klanten. Voor ons is het een mooie toevoeging’’, zegt Laura Geerlings, de financiële directeur van Hema. De eerste lease-auto’s zijn deze maand al te regelen maar Hema wil in juni wel even kijken of het een succes is.

Hema biedt al langere tijd een pakket verzekeringen aan waaronder een eigen zorgverzekering, een reispolis of een fietsverzekering. Nu ziet het een gat in de markt bij het sterk groeiende privé leasen van een auto. Vorig jaar zijn er volgens de vereniging van leasebedrijven VNA 150.000 van dat soort contracten afgesloten, bijna de helft meer dan in 2017. In totaal rijden er daarmee nu een miljoen lease-auto’s op de vaderlandse wegen rond.

Hema wil zich in die markt onderscheiden met wat het noemt ‘een groen aanbod’. Dat betekent in de praktijk hybride Toyota’s die te leasen zijn voor 179 tot 389 euro per maand. Elektrische auto’s zitten voorshands niet in het aanbod omdat die volgens Geerlings ‘qua prijzen en bereik minder geschikt zijn voor onze klanten’. Hema of LeasePlan hebben verder geen financiële details over hun samenwerking bekend gemaakt.