Vereniging Zakelijke Rijders, VZR, onderzocht de belangrijkste afwegingen van zakelijke rijders bij de keuze voor een bepaald type leaseauto. Op plek 1 en 2 staan respectievelijk familie/vrienden bezoeken (82%) en winkelen/boodschappen doen (70%). Het vakantiegebruik staat op de derde plaats (68%). Waarbij het trekgewicht van de auto ook een belangrijke rol speelt. Voor 12% van de zakelijke rijders was het trekgewicht zelfs de belangrijkste reden om voor de huidige zakenauto te kiezen.

VZR zegt niet verrast te zijn door de cijfers. Het is voor de belangenclub wederom een bevestiging dat de zakenauto onderdeel is van de gezinsmobiliteit. Overigens waarschuwt VZR leaserijders dat ze wel eerst moeten nagaan of ze wel met de zakenauto op vakantie mogen gaan van de werkgever de leasemaatschappij. En: is er een brandstofpas om in het buitenland te tanken of kunnen de brandstofkosten met je bijtelling worden verrekend?