Volgens MSN bedient het al veel klanten in Den Haag en omgeving. Algemeen directeur Paul Harms van MSN spreekt zelfs van een EV-hub in de Randstad. MSN richt zich met name op elektrische vervoer. “We krijgen een tweede fysieke locatie in een gebied waar we vanuit Eelde met voornamelijk EV’s al heel actief zijn. Dit scheelt simpelweg kilometers per geleverde auto, maar draagt ook weer bij aan onze persoonlijke aanpak, het één-op-één contact met onze klanten en het kunnen geven van waarde toevoegende EV-adviezen.”

Voor Maxima Lease komt de overname op een logische moment, zegt de huidige directie Roger de Rijk en Marc Westerman. “De toekomstige stappen die Maxima Lease had moeten nemen, zijn in de afgelopen jaren al door MSN genomen, waardoor we beide bedrijven heel mooi kunnen integreren. We slaan nu eigenlijk een paar jaar over in ontwikkeling.”

De directieleden hebben het dan vooral over digitalisering waarin MSN al flinke stappen heeft gezet. Begin 2017 was er al een volledig digitaal financial leaseproduct. Ook heeft de leasemaatschappij uit Eelde al enige tijd een apart label voor elektrisch leasen.

Waar Mobility Service Nederland een vloot heeft van ruim 4.300 voertuigen, heeft Maxima Lease een vloot van circa 1.670 voertuigen. Bij Mobility Service Nederland zijn 35 medewerkers werkzaam, bij Maxima Lease zijn dat er 11.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding