Oprichter Boudewijn Hiltermann blijft als ‘substantiële minderheidsaandeelhouder’ betrokken, aldus het persbericht. Ook Michel Akerboom (foto) blijft aan als directeur. “Ik ben erg blij dat Elliott onze nieuwe, sterke partner en aandeelhouder is. Elliott biedt ons de middelen en kennis om de volgende groeifase van ons bedrijf in te gaan. Zij ondersteunen ons om de toonaangevende, onafhankelijke leasepartner voor MKB-bedrijven in Nederland te worden, waarbij maatwerk en de beste service centraal staan”, aldus Akerboom.

Hiltermann Lease Groep heeft de afgelopen jaren een succesvolle strategie gevolgd, resulterend in een sterke groei en solide financiële resultaten, aldus de leasemaatschappij. Met de nieuwe partner Elliot verwacht Hiltermann Lease Groep de huidige groeistrategie voort te zetten en zelfs te versnellen.

Elliott Management Corporation beheert twee beleggingsfondsen, met een gezamenlijk beheerd vermogen van ruim 38 miljard dollar. Een van de fondsen werd opgericht in 1977 en is daarmee een van de oudste in zijn soort. De beleggers van de Elliott-fondsen zijn onder meer pensioenfondsen, staatsinvesteringsfondsen, beleggingsfondsen en eigen werknemers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding