Fleet Complete lanceerde een aantal maanden geleden Vision, een digitale coach voor veilig en duurzaam rijgedrag. Volgens Natalie Gierveld (foto), European marketingmanager bij Fleet Complete, is er een enorme interesse in deze oplossing. “Maar wat niet iedereen weet is dat we nog veel meer features op ons platform hebben die helpen om de C02-voetafdruk van het wagenpark te verlagen, veilig rijgedrag te stimuleren en meer te doen met minder voertuigen. We merken, zeker in de Benelux, dat bedrijven willen verduurzamen, maar daar nog veel vragen over hebben. Hoe maak je je wagenpark duurzamer én veiliger?”

Goed voertuigmanagement heeft een grote impact op de duurzaamheid van een bedrijf en de veiligheid van de werkomgeving, benadrukt Gierveld. “Door je voertuigmanagement op de juiste manier in te richten, heb je de kans om écht op een duurzame en verantwoorde manier te gaan ondernemen. Wij helpen je een programma op te stellen, denken mee in het maken van beleid en leveren de tools om dat beleid uit te voeren en te borgen.”

Data-gestuurd verduurzamen

Op het platform van Fleet Complete komen alle elementen bij elkaar die de wagenparkbeheerder nodig heeft om het wagenpark data-gestuurd te verduurzamen en een veilige werkomgeving te creëren. “Monitor de C02-uitstoot van ieder voertuig, zie direct hoe lang een voertuig stationair staat te draaien, welke wagens weinig worden gebruikt en op de gepersonaliseerde dashboards zie je hoe het rijgedrag van iedere medewerker is. De wagenparkbeheerder heeft direct een helder beeld bij wat er gedaan kan worden om verder te verduurzamen en de veiligheid te vergroten.”

Vooral de grotere bedrijven hebben vaak al veel nagedacht over deze onderwerpen en de capaciteit en resources om beleid te maken en uit te voeren. Nu zien ze bij Fleet Complete dat ook het MKB aan de slag gaat met duurzaamheid en veiligheid, maar niet zo goed weet hoe ze dat moet handhaven. “Met onze oplossingen hebben ze de mogelijkheid om uit te groeien tot duurzame onderneming én dat is waar de markt om vraagt”, aldus Gierveld.

Bomen planten

Voor Fleet Complete zelf is duurzaam ondernemen een kernwaarde. Intern zijn er de eigen programma’s om duurzaamheid te stimuleren. Dat gaat van vrijwilligerswerk tot het planten van bomen via One Tree, voor ieder abonnement dat Fleet Complete verkoopt en ter compensatie van vluchten. Verder wordt de eigen C02-voetafdruk en het rijgedrag van de medewerkers gemonitord. Vestigingen zijn duurzaam en goed bereikbaar met het OV.

De komende maanden zal Fleet Complete met verschillende partners gaan samenwerken om meer bedrijven te kunnen helpen om duurzaamheid en veiligheid op de agenda te zetten en actie te ondernemen.