De nettowinst steeg op jaarbasis evenwel met 84,5 procent tot 124 miljoen euro. Die fikse stijging komt vooral doordat LeasePlan in dezelfde periode vorig jaar een afschrijving deed op zijn Turkse activiteiten wegens de val van de lira. De onderliggende winst daalde juist met bijna 5 procent tot 139,9 miljoen euro.

De opbrengsten dikten met 5,9 procent aan tot 2,5 miljard euro. Dit ging gepaard met een uitbreiding met 2 procent van het wagenpark tot 1,86 miljoen auto’s die LeasePlan voor klanten beheert.

LeasePlan hoopt occasionplatform CarNext met strategische investeringen uit te bouwen tot het belangrijkste online aankoop- en verkooppunt voor gebruikte auto’s. Tegelijkertijd onderzoekt het bedrijf de gehele of gedeeltelijke verkoop van het platform. Na zo’n afstoting zou LeasePlan nog wel zijn eigen gebruikte auto’s via het platform verkopen.

Lees ook: CarNext.com haalt Max Verstappen binnen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding