Leaserijders massaal tegen maximumsnelheid 100 km per uur

70% van de zakelijke rijders die aangesloten zijn bij de Vereniging Zakelijke Rijders geeft aan zich niet te kunnen vinden in de plannen van het kabinet om op snelwegen de maximumsnelheid naar 100 km/u te verlagen. 22% heeft dan nog liever een autoloze zondag. 47% wijst beide maatregelen van de hand.

Vereniging Zakelijke Rijders vroeg haar leden online naar hun mening over de kabinetsplannen inzake de stikstofreductie. Meer dan 1.000 bezoekers van de website vzr.nl hebben hun stem laten horen wanneer gevraagd werd naar hun mening over de genoemde opties van het kabinet. Op de vraag of men kiest voor een autoloze zondag, de verlaging van de snelheid naar 100 km/uur, geen van beide opties of juist beide opties waren de zakelijke rijders zeer uitgesproken. 47% van alle respondenten wijst resoluut beide maatregelen van de hand. Een kleine 8% ziet beide maatregelen wel zitten.

Elektrische auto

“Maar liefst 70% van de zakelijke rijders spreekt zich uit tegen de verlaging van de maximumsnelheid naar 100 km/uur,” aldus VZR voorzitter Jan van Delft. Zakelijke rijders leggen gemiddeld een kleine 40 duizend kilometer per jaar af en rijden veelal in de moderne en schone benzine- en dieselauto’s. In 2019 is het aandeel volledig elektrisch zelfs gestegen naar 17%. “Met een elektrische auto 100 km/uur rijden heeft geen enkele effect op stikstof en een maatregel met een dergelijk effect kan niet anders gezien worden dan symboolpolitiek. We moeten stoppen met het pesten van de automobilist.” Aldus Van Delft.

VZR is overigens actief deelnemer van de Mobiliteitsalliantie waarin alle belanghebbenden op het gebied van mobiliteit verzameld zijn. De alliantie presenteerde afgelopen zomer het DeltaPlan 2030, waarin VZR zich sterk maakt voor de bereikbaarheid en mobiliteit van zakelijk Nederland.

Lees ook: Maximumsnelheid omlaag naar 100 kilometer per uur

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Leaserijders massaal tegen maximumsnelheid 100 km per uur - Automobielmanagement.nl

Leaserijders massaal tegen maximumsnelheid 100 km per uur

70% van de zakelijke rijders die aangesloten zijn bij de Vereniging Zakelijke Rijders geeft aan zich niet te kunnen vinden in de plannen van het kabinet om op snelwegen de maximumsnelheid naar 100 km/u te verlagen. 22% heeft dan nog liever een autoloze zondag. 47% wijst beide maatregelen van de hand.

Vereniging Zakelijke Rijders vroeg haar leden online naar hun mening over de kabinetsplannen inzake de stikstofreductie. Meer dan 1.000 bezoekers van de website vzr.nl hebben hun stem laten horen wanneer gevraagd werd naar hun mening over de genoemde opties van het kabinet. Op de vraag of men kiest voor een autoloze zondag, de verlaging van de snelheid naar 100 km/uur, geen van beide opties of juist beide opties waren de zakelijke rijders zeer uitgesproken. 47% van alle respondenten wijst resoluut beide maatregelen van de hand. Een kleine 8% ziet beide maatregelen wel zitten.

Elektrische auto

“Maar liefst 70% van de zakelijke rijders spreekt zich uit tegen de verlaging van de maximumsnelheid naar 100 km/uur,” aldus VZR voorzitter Jan van Delft. Zakelijke rijders leggen gemiddeld een kleine 40 duizend kilometer per jaar af en rijden veelal in de moderne en schone benzine- en dieselauto’s. In 2019 is het aandeel volledig elektrisch zelfs gestegen naar 17%. “Met een elektrische auto 100 km/uur rijden heeft geen enkele effect op stikstof en een maatregel met een dergelijk effect kan niet anders gezien worden dan symboolpolitiek. We moeten stoppen met het pesten van de automobilist.” Aldus Van Delft.

VZR is overigens actief deelnemer van de Mobiliteitsalliantie waarin alle belanghebbenden op het gebied van mobiliteit verzameld zijn. De alliantie presenteerde afgelopen zomer het DeltaPlan 2030, waarin VZR zich sterk maakt voor de bereikbaarheid en mobiliteit van zakelijk Nederland.

Lees ook: Maximumsnelheid omlaag naar 100 kilometer per uur

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding