ALD carsharing van start in Nederland

ALD Automotive lanceert in Nederland het zakelijke autodeelconcept ALD carsharing: een autodeelvloot voor bedrijven die door meerdere werknemers gebruikt kan worden, zowel zakelijk als privé. Het doel is om wagenparken efficiënter en duurzamer in te zetten.

ALD carsharing werkt via een app. Hiermee is een auto te reserveren, keyless te openen en gebruikers kunnen aangeven of het voor zakelijk of privégebruik is. Hierdoor verminderen volgens ALD de administratieve lasten en kunnen er kosten bespaard worden.

Capaciteit beter benutten

Met het autodeelconcept biedt ALD naar eigen zeggen een oplossing voor bedrijven met beperkte parkeermogelijkheden, met een wisselende personeelsbezetting of met medewerkers die niet in aanmerking komen voor een eigen leaseauto. “Het autodeelconcept zorgt ervoor dat de capaciteit van zakelijke auto’s beter benut wordt en bij de inzet van een elektrische deelvloot draagt dit aanzienlijk bij aan de CO2-reductie van bedrijven,” aldus ALd in een verklaring.

Deelauto’s delen

Momenteel hebben bedrijven alleen de beschikking over een eigen deelvloot via ALD carsharing. In de toekomst wil men ook de mogelijkheid bieden om meerdere bedrijven die hetzelfde bedrijventerrein delen, gebruik te laten maken van dezelfde deelauto’s. Het concept is in Italië bedacht en Nederland heeft een grote rol gespeeld in de pilotfase.

ALD carsharing van start in Nederland - Automobielmanagement.nl

ALD carsharing van start in Nederland

ALD Automotive lanceert in Nederland het zakelijke autodeelconcept ALD carsharing: een autodeelvloot voor bedrijven die door meerdere werknemers gebruikt kan worden, zowel zakelijk als privé. Het doel is om wagenparken efficiënter en duurzamer in te zetten.

ALD carsharing werkt via een app. Hiermee is een auto te reserveren, keyless te openen en gebruikers kunnen aangeven of het voor zakelijk of privégebruik is. Hierdoor verminderen volgens ALD de administratieve lasten en kunnen er kosten bespaard worden.

Capaciteit beter benutten

Met het autodeelconcept biedt ALD naar eigen zeggen een oplossing voor bedrijven met beperkte parkeermogelijkheden, met een wisselende personeelsbezetting of met medewerkers die niet in aanmerking komen voor een eigen leaseauto. “Het autodeelconcept zorgt ervoor dat de capaciteit van zakelijke auto’s beter benut wordt en bij de inzet van een elektrische deelvloot draagt dit aanzienlijk bij aan de CO2-reductie van bedrijven,” aldus ALd in een verklaring.

Deelauto’s delen

Momenteel hebben bedrijven alleen de beschikking over een eigen deelvloot via ALD carsharing. In de toekomst wil men ook de mogelijkheid bieden om meerdere bedrijven die hetzelfde bedrijventerrein delen, gebruik te laten maken van dezelfde deelauto’s. Het concept is in Italië bedacht en Nederland heeft een grote rol gespeeld in de pilotfase.