Sinds 1 januari 2020 mogen nieuwe auto’s in de EU niet meer dan 95 gram CO2 per kilometer uitstoten, gemeten over het totale aanbod van een fabrikant. Jeroen Kruisweg, algemeen directeur van ALD Automotive Nederland, verwacht dan ook dat 2020 een ‘mijlpaaljaar’ wordt voor duurzame mobiliteit. “Van onze nieuwe registraties in 2019 was 18 procent volledig elektrisch of (plug-in) hybride. Dit zal door de gunstige bijtellingsregels voor EV’s ook in 2020 zijn uitwerking hebben. Daarnaast worden andere vervoersvormen, zoals een fiets van de zaak een stuk aantrekkelijker.”

Innovaties

In Nederland is er komend jaar veel aandacht voor digitalisering van de dienstverlening, met name van het private lease aanbod, laat Kruisweg in een verklaring weten. “Nederland speelt binnen de ALD-Groep een grote rol bij het bedenken en introduceren van innovaties. Vorig jaar wonnen we nog de Fleet Europe Innovation Award en lanceerden we een nieuwe autodeeloplossing. Deze voortrekkersrol willen wij behouden dus de focus ligt ook op verdere ontwikkeling van innovaties.“