Jurriën van Dijk, algemeen directeur bij FinancialLease.nl: “Het moment dat de eerste maatregelen werden aangekondigd, wisten we dat dit impact ging hebben op veel ondernemers in Nederland. Sale and Leaseback behoorde al tot de mogelijkheden, maar we hebben nu juist de focus op dit product omdat we geloven dat het uitkomst biedt voor de getroffen ondernemers.”

Liquide middelen

Het product Sale and Leaseback is voor ondernemers met een eigen auto die snel liquide middelen beschikbaar willen hebben. De ondernemer doet een aanvraag voor Sale and Leaseback via Slimleasen.nl, ontvangt een offerte voor de auto en stelt vervolgens een factuur op aan de bank. Nadat alle documenten zijn ondertekend ontvangt hij binnen drie dagen geld op de rekening, aldus FinancielLease.nl. ‘Ondernemers die gebruik maken van Sale and Leaseback profiteren van dezelfde (fiscale) voordelen als financial lease en betalen de overeenkomst in termijnen af’.

Ook voor zzp’ers

“Zzp’ers hebben vaak een auto die zij al privé hadden gekocht, voor hen is dit de ideale manier om een buffer op te bouwen,” aldus Van Dijk. “Omdat je de auto kan blijven rijden, hoef je je wagenpark niet in te perken en kun je de gebruikelijke werkzaamheden straks direct weer oppakken wanneer dat mogelijk is.” Voor starters is Sale and Leaseback helaas niet mogelijk, de bank heeft een garantie nodig dat de onderneming ten minste twee jaar bestaat.